해리슨 포드
해리슨 포드 Depostiphotos

해리슨 포드

Harrison Ford
해리슨 포드 Depostiphotos

Icoana legendară de la Hollywood Harrison Ford s-a născut pe 13 iulie 1942 în Chicago, Illinois. Istoria familiei sale include un neam puternic de actori, personalități radio și modele. Harrison a urmat cursurile liceului public din Park Ridge, Illinois, unde a fost membru al postului de radio școlar WMTH. Harrison a lucrat ca voce principală pentru reportaje sportive la WMTH timp de mai mulți ani. Actoria nu a fost un interes major pentru Ford până în primul an la Ripon College, când a urmat pentru prima dată un curs de actorie. Cariera lui Harrison Ford a început în 1964, când a călătorit în California în căutarea unui loc de muncă ca voice-over. Nu a primit niciodată acel post, dar în schimb a semnat un contract cu Columbia Pictures, unde a câștigat 150 de dolari pe săptămână pentru a juca mici roluri de umplutură în diverse filme.

În anii ’60, Harrison a lucrat la mai multe emisiuni TV, printre care Gunsmoke, Ironside, Kung Fu și American Style. Abia în 1967, Harrison a primit primul său rol creditat în filmul western A Time for Killing. Nemulțumit de rolurile sărăcăcioase care i se ofereau, Ford a luat o pauză de la actorie pentru a lucra ca tâmplar independent. Această diversiune aparent ciudată s-a dovedit a fi o binecuvântare deghizată pentru cariera de actor a lui Harrison, când a fost în curând angajat de celebrul producător de film George Lucas. Acesta a fost un punct de cotitură în viața lui Harrison, care l-a făcut să fie distribuit în roluri marcante precum Hans Solo și Indiana Jones.

De la cele mai faimoase roluri din trilogia Războiul Stelelor și Căutătorii arcei pierdute, Harrison Ford a jucat în peste 40 de filme. Mulți îi critică activitatea recentă, spunând că performanțele sale au fost lipsite de strălucire, ceea ce a dus la filme dezamăgitoare din punct de vedere comercial. Harrison s-a străduit întotdeauna să își protejeze viața privată din afara ecranului și a ținut la secret detaliile despre copiii și căsătoriile sale. El are în total cinci copii, inclusiv unul adoptat recent cu a treia și actuala soție, Calista Flockhart. Pe lângă actorie, Harrison Ford este pasionat de conservarea mediului, aviație și arheologie.

Harrison Ford
해리슨 포드 Depostiphotos
Harrison Ford
Depostiphotos

관련 기사

공유

코멘트를 남겨주세요

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다